Na povale rodinného domu našli šesť starých ručných granátov

NETKY.SK • 29 Január 2015, 10:18 • 2 min
Na povale rodinného domu našli šesť starých ručných granátov

TIMORADZA – Nález starej munície na povale rodinného domu v obci Timoradza v okrese Bánovce nad Bebravou nahlásil v stredu (28. 1.) na tiesňovú policajnú linku 61-ročný muž. Na miesto nálezu privolali policajného pyrotechnika z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

slovakia

left justify in out

Ako dnes TASR informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, pyrotechnici zistili, že ide o šesť československých útočných ručných granátov RG 34 pochádzajúcich z obdobia II. svetovej vojny. „Granáty boli zaistené, no boli schopné výbuchu. Pyrotechnik ich previezol do muničného skladu,“ priblížila Antalová.

 

Ako dodala, pyrotechnici povalu prehľadali a našli na nej aj 15 starých nábojov. Ďalšia prehliadka povaly aj pomocou detektoru kovov už žiadny ďalší nález nepriniesla. „Polícia upozorňuje nálezcov munície, aby ju ponechali na mieste nálezu, nemanipulovali s ňou, keďže môže byť schopná výbuchu. Ihneď po náleze akejkoľvek munície kontaktujte policajnú linku 158,“ zdôraznil policajná hovorkyňa.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies