Na používanie virtuálnej pokladnice sa treba registrovať už v týchto dňoch

NETKY.SK • 5 November 2015, 10:16 • 2 min
Na používanie virtuálnej pokladnice sa treba registrovať už v týchto dňoch

BRATISLAVA - Už v týchto dňoch by mali požiadať Finančnú správu (FS) o registráciu tí podnikatelia a ostatné samostatne zárobkovo činné osoby, ktoré pri platbách v hotovosti chcú namiesto doterajších registračných pokladníc od budúceho roka využívať virtuálnu registračnú pokladnicu.

slovakia

left justify in out

Proces registrácie s doručením prihlasovacích údajov trvá štandardne desať až 14 dní. Finančná správa preto vyzvala všetkých záujemcov, aby si žiadosti podali čo najskôr. Prihlasovacie údaje im zašle a ešte počas novembra a decembra si môžu virtuálnu registračnú pokladnicu skúšať.

 

"Virtuálna registračná pokladnica bude od 1. januára 2016 k dispozícii všetkým podnikateľom, ktorí doteraz využívali elektronickú registračnú pokladnicu. Mnohí sa v uplynulom mesiaci mohli na školeniach oboznámiť s touto bezplatnou službou v rámci verejných prednášok na daňových úradoch vo všetkých krajských mestách," informovala TASR hovorkyňa Finančnej správy (FS) Patrícia Macíková.

 

Podnikateľ sa do prostredia virtuálnej registračnej pokladnice (VRP) dostane cez portál finančnej správy https://vrp.financnasprava.sk. Vypíše povinné údaje do formulára vrátane štvormiestneho PIN kódu. Ten bude zadávať pri prvom prihlásení do VRP. Vyplnenú žiadosť uloží príslušným tlačidlom ako PDF. Finančná správa žiadosti pridelí kód a zobrazí sa PDF súbor, ktorý si podnikateľ vytlačí, žiadosť podpíše, naskenuje a zašle elektronicky ako prílohu Všeobecného podania na portáli finančnej správy v časti register, ak má podľa daňového poriadku povinnosť doručovať podania elektronickými prostriedkami. Ostatní žiadosť doručujú do podateľne ktoréhokoľvek daňového úradu alebo ju môžu zaslať poštou hociktorému daňovému úradu.

 

Všetky potrebné informácie k VRP sú k dispozícii na portály www.financnasprava.sk v časti podnikatelia-dane-virtualna-registracna-pokladnica.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies