Na používanie virtuálnej pokladnice sa registrovalo do 500 podnikateľov

NETKY.SK • 3 Marec 2015, 16:36 • 2 min
Na používanie virtuálnej pokladnice sa registrovalo do 500 podnikateľov

BRATISLAVA - Takmer 500 podnikateľov si počas prvého dňa registrácie (2.3.) a dnes do 12. hodiny podalo žiadosť o pridelenie kódu Virtuálnej registračnej pokladnice (VRP).

slovakia

left justify in out

Táto bezplatná aplikácia umožní tým, ktorí musia od 1. apríla podľa zákona používať registračnú pokladnicu, splniť si novú povinnosť bezplatne a pri minimálnej administratívnej záťaži. Určená je pre podnikateľov, ktorí mesačne vydajú maximálne 1000 bločkov.
     

Jedným zo spôsobov, ako požiadať o zaregistrovanie, je cez samotnú aplikáciu. Formulár nájdu záujemcovia na adrese https://vrp.financnasprava.sk, vyplnia povinné údaje vrátane štvormiestneho PIN kódu, ktoré zadajú pri prvom prihlásení do VRP.
     

"Tento kód podnikatelia nesmú zabudnúť, vypisovaniu žiadosti by mali venovať náležitú pozornosť. Ak údaje uvedú nesprávne, daňový úrad ich vyzve na opravu, čím sa proces pridelenia kódu VRP predĺži," upozornila hovorkyňa Finančnej správy (FS) SR Patrícia Macíková.
     

Podnikateľ si vyplnenú žiadosť uloží vo formáte PDF a vytlačí. Žiadosť dostane svoj kód, zobrazí sa PDF súbor, ktorý si buď uloží, alebo vytlačí. Vytlačenú žiadosť podpíše, naskenuje a pošle elektronicky ako prílohu - Všeobecného podania na portáli finančnej správy v časti register, alebo ju podá osobne v podateľni ktoréhokoľvek daňového úradu, prípadne zašle poštou hociktorému daňovému úradu.
     

Ak podnikateľ vypisuje žiadosť osobne na daňovom úrade, je potrebné, aby ju vypísal dvojmo. Žiadosť obsahuje spomínaný PIN kód potrebný pre prvé prihlásenie a zároveň slúži aj ako doklad o podaní žiadosti.
     

"Virtuálna pokladnica umožní podnikateľom vytvárať a následne tlačiť pokladničné bloky, spravovať tovary a službu a evidovať vytvorené pokladničné doklady. Registrácia aj využívanie aplikácie je bezplatná a nevyžaduje si zo strany podnikateľa žiadne dodatočné náklady. Ušetria na nákupe pokladnice, a tiež na každoročnom servise," povedala hovorkyňa FS.
     

Pri používaní virtuálnej pokladnice podnikateľ nie je povinný evidovať kópie bločkov či uzávierok. Aplikácia tiež poskytuje automatické uchovávanie dát na serveroch finančnej správy. Základným predpokladom je internetové pripojenie užívateľa. Pokladnicu bude možné používať na klasickom stolovom počítači či notebooku, alebo prostredníctvom smartphonu cez mobilnú aplikáciu. Dostupná bude pre dva najväčšie mobilné operačné systémy. Mobilné zariadenia musia spĺňať podmienky pre Android 4.X a iOS 8, webová aplikácia predpokladá podporu štandardných prehliadačov. Podrobné informácie sú zverejnené na portáli FS www.financnasprava.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies