Na používanie virtuálnej e-pokladne sa zaregistrovalo okolo 6-tisíc osôb

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 11:37 • 2 min
Na používanie virtuálnej e-pokladne sa zaregistrovalo okolo 6-tisíc osôb

BRATISLAVA – Už o dva týždne začne naplno fungovať virtuálna registračná pokladnica (VRP), ktorú budú môcť používať podnikatelia pri platbách v hotovosti. O registráciu cez webové sídlo slovenskej finančnej správy (FS) www.financnasprava.sk doteraz požiadalo okolo 6000 osôb. Podnikatelia by mali na podanie žiadosti využiť elektronický formulár, pri podaní ktorého bude ich žiadosť rýchlejšie zaregistrovaná a vybavená.

slovakia

left justify in out

"Prihlasovacie údaje finančná správa začala postupne posielať poštou. Po ich overení pracovník daňového úradu podnikateľa zaregistruje a pridelí mu kód VRP. Potom dostane prihlasovacie údaje na prístup do aplikácie VRP a kód VRP. Finančná správa je oprávnená zo zákona posielať bezpečnostné údaje len poštou v bezpečnostnej obálke, a to do vlastných rúk adresátovi na adresu, ktorú eviduje vo svojom informačnom systéme. Až po prevzatí prihlasovacích údajov je možné sa do aplikácie prihlásiť a začať s ňou pracovať. Podnikatelia už nemusia chodiť na daňový úrad," informovala hovorkyňa FS Patrícia Macíková.

 

Pokiaľ sa podnikateľ rozhodne vypísať žiadosť rukou, treba, aby tak urobil dvojmo. Žiadosť musí obsahovať PIN kód potrebný pre prvé prihlásenie. Pri spracovaní žiadosti musí uviesť všetky požadované údaje. "Vypíše ich v závislosti od predajného miesta, na ktorom bude VRP používať, uviesť môže len jedno z predajných miest. V prípade, že VRP bude chcieť používať na viacerých predajných miestach, napríklad v stálej prevádzke aj pri ambulantnom predaji, musí vyplniť dve žiadosti," upozornila hovorkyňa FS. Pokiaľ by podnikateľ uviedol údaje nesprávne, daňový úrad ho vyzve na opravu a tým sa aj proces pridelenia kódu VRP predĺži.

 

VRP umožní podnikateľom vytvárať a následne tlačiť pokladničné bloky, spravovať tovary a službu a evidovať vytvorené pokladničné doklady. Základným predpokladom pre jej používanie je internetové pripojenie. Virtuálna pokladnica sa bude môcť používať na klasickom počítači, na notebooku, alebo prostredníctvom smartphonu cez mobilnú aplikáciu. Dostupná bude pre dva najväčšie mobilné operačné systémy - Android 4.X a iOS 8. Webová aplikácia predpokladá podporu štandardných prehliadačov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies