Na Počúvadle bude Sitnoblues fest, Hudobné leto už začalo

NETKY.SK • 6 Júl 2011, 09:52 • 2 min
Na Počúvadle bude Sitnoblues fest, Hudobné leto už začalo

Na Počúvadle bude Sitnoblues fest, Hudobné leto už začalo

slovakia

left justify in out

img

Na dva prúdy sa tento rok rozčlenil festival SitnoBlues, ktorý začal na brehoch Počúvadlianskeho jazera písať svoju históriu v roku 2009. Hudobné leto na Počúvadle je cyklus šiestich víkendových koncertov, na ktorých sa predstavia rôzne moderné hudobné žánre. Sitnoblues fest je zase dvojdňový festival, zameraný výsostne na blues.
      Podľa Andreja Budaia z neziskovej organizácie Sitnoblues sa v rámci víkendových koncertov Hudobného leta predstavia predovšetkým legendy slovenskej a českej hudobnej scény ako skupiny The Breakers, The Buttons, Michal Prokop, Ľuboš Andršt, Ján Hrubý, skupina Čechomor, Wabi Daněk či Pavel Dobeš.
      Úvodný koncert, na ktorom vystúpil Pavol Hammel a skupina Prúdy a Peter Lipa so skupinou majú už organizátori za sebou. Najbližší víkend návštevníci uvidia Jána Kurica so skupinou Vidiek a Petra Nagya so skupinou Indigo.
      V rámci dvojdňového festivalu Sitnoblues fest (5. a 6. augusta) sa okrem domácej bluesovej špičky predstavia aj interpreti tohto žánru zo zahraničia, ako napríklad Vladimír Mišík a ČDG z ČR, Hot Chickens z Francúzska, medzinárodné zoskupenie Crazy Hambones a Dani Robinson & Stonefree Czech Experience.
      Festival je prostredníctvom organizácie Slovakblues zaradený do medzinárodných zoskupení The Blues Foundation a European Bluesunion.
      Podľa vedúceho odboru kultúry na Mestskom úrade v Banskej Štiavnici Rastislava Marka návštevíci obidvoch podujatí budú mať možnosť v blízkosti jazera aj stanovať, keďže po rokoch opäť sprístupnili tamojší stanový tábor. Otvorila sa tak možnosť pre početnú skupinu ľudí nielen vypočuť si kvalitnú hudbu, ale pobudnúť na mieste aj dlhšie a navštíviť tak prekrásnu prírodu Štiavnických vrchov, či samotnú Banskú Štiavnicu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona