Na post trénera SR zatiaľ dvojica adeptov Kozák a Moravčík

NETKY.SK • 17 Jún 2013, 17:56 • 2 min
Na post trénera SR zatiaľ dvojica adeptov Kozák a Moravčík

BRATISLAVA - Na pozíciu šéfa realizačného tímu slovenskej futbalovej reprezentácie sú zatiaľ dvaja kandidáti: súčasný kormidelník MFK Košice Ján Kozák (59 rokov) a ďalší bývalý internacionál Ľubomír Moravčík (47 rokov), tento počet však nemusí byť ešte konečný a definitívny.

slovakia

left justify in out

Ako je známe, po minulotýždňovom štvrtkovom odvolaní dvojice Stanislav Griga, Michal Hipp z postu trénerov futbalistov Slovenska dostal prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik od výkonného výboru "zväzu" mandát na rokovania s navrhnutými kandidátmi. Do pondelka 17. júna mali možnosť navrhnúť kandidátov členovia VV SFZ.

"Pondelkový deň sa končí až o polnoci, takže v tejto chvíli nechcem predbiehať udalosti. V utorok ráno by sme mali mať všetko skompletizované," uviedol v pondelok popoludní pre agentúru SITA prezident SFZ Ján Kováčik a doplnil: "Môžem len zopakovať, že môj návrh bude Ján Kozák. V prípade viacerých adeptov budem rokovať s každým, koho navrhnú členovia výkonného výboru SFZ."

V pondelok oficiálne pribudol medzi kandidátov na reprezentačnú stoličku aj Ľubomír Moravčík, účastník majstrovstiev sveta v roku 1990. "Môžem potvrdiť, že viceprezident Slovenského futbalového zväzu a šéf Bratislavského futbalového zväzu Juraj Jánošík navrhol Ľubomíra Moravčíka, so súhlasom menovaného," uviedol pre SITA manažér komunikácie a PR Slovenského futbalového zväzu Juraj Čurný.

Najbližšie bude slovenská futbalová reprezentácia v permanencii 14. augusta v Bukurešti, keď si v medzištátnom prípravnom dueli zmeria sily s domácim Rumunskom. Hráči A-tímu Slovenska absolvujú v roku 2013 ešte štyri stretnutia v kvalifikácii o postup na budúcoročný svetový šampionát do Brazílie, kde po nedávnej "blamáži" a nerozhodnom výsledku v Lichtenštajnsku 1:1 je ich účasť už len v rovine teórie: 6. septembra nastúpia na pôde Bosny a Hercegoviny, o štyri dni neskôr ich čaká domáci zápas s tým istým súperom, 11. októbra ich hostia Gréci a kvalifikačný cyklus uzavrú futbalisti SR 15. októbra duelom v Lotyšsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies