Na post primátora chce kandidovať Bystrík Stanko

NETKY.SK • 13 September 2010, 11:57 • 2 min
Na post primátora chce kandidovať Bystrík Stanko

Na post primátora chce kandidovať Bystrík Stanko

slovakia

left justify in out

img

S heslom Trnava, máme naviac! sa rozhodol vstúpiť do boja o primátorské kreslo nezávislý kandidát Bystrík Stanko (40). Bývalý krajský policajný riaditeľ v Trnave chce osloviť široké spektrum voličov, jeho prioritami budú výstavba, bezpečnosť, doprava, kultúra, šport a sociálna politika. V týchto dňoch začne zbierať potrebný počet podpisov na nezávislú kandidatúru. Po tom je pripravený prezentovať svoj volebný program.
Stanko na dnešnom stretnutí s novinármi povedal, že komunálna politika nie je pre neho neznámou oblasťou, pretože s primátorom mesta spolupracoval z titulu svojej doterajšej funkcie permanentne. Pre financovanie svojej predvolebnej kampane zakladá občianske združenie, na účet ktorého môže prispieť každý, kto ho považuje za dobrého nástupcu primátora Štefana Bošnáka, ktorý na radnici pôsobil predchádzajúce štyri volebné obdobia. "Ale v posledných rokoch už nemá Trnava ten správny ťah na bránku, stala sa z nej periféria Bratislavy a mesto, kde napríklad kultúra vôbec nefunguje," povedal Stanko. Jeho predvolebná kampaň nemá byť konfrontačná, plánuje stretnutia s obyvateľmi vo všetkých mestských štvrtiach. Mladých voličov chce osloviť aj prostredníctvom sociálnej siete na internete. O podpore politických strán zatiaľ Stanko nehovorí, bude to závisieť od ďalších rokovaní.
Bystrík Stanko pracoval viac ako dvadsať rokov v policajnom zbore, z funkcie krajského riaditeľa ho odvolal nový policajný prezident Jaroslav Spišiak. Teraz je zástupcom riaditeľa okresného riaditeľstva v Trnave, v polícii definitívne končí k 30. septembru. Jeho mottom do volieb je: Čo sľúbim, to splním.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies