Na post predsedu SMK sú dvaja kandidáti, Bárdos a Berényi nomináciu odmietli

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 14:34 • 2 min
Na post predsedu SMK sú dvaja kandidáti, Bárdos a Berényi nomináciu odmietli

BRATISLAVA - O post predsedu SMK majú záujem dvaja kandidáti - József Menyhárt a Péret Őry. Nominovaní boli aj Gyula Bárdos a József Berényi, ktorý stranu viedol ešte donedávna a funkcie sa vzdal pre zlý volebný výsledok. Bárdos aj Berényi nominácie odmietli. TASR to potvrdila tlačová tajomníčka SMK Helena Fialová. Strana vyberie nového šéfa na sobotňajšom Kongrese v Nových Zámkoch.

slovakia

left justify in out

Menyhárt je predsedom dunajskostredského okresného predsedníctva, politické skúsenosti má aj z komunálnej politiky. "Vo voľbách sa preferenciami dostal na tretie miesto v rámci SMK," poukázala Fialová.

 

Őry je republikový podpredseda SMK pre oblasť verejnej správy. "Zároveň je starostom v obci Štvrtok na Ostrove. Na kandidačnej listine SMK kandidoval do parlamentu na 17. mieste, dostal sa napokon na 13. miesto," doplnila hovorkyňa.

 

Na Kongrese majú byť zvolení najvyšší predstavitelia SMK vrátane predsedov komisií. "A bude zvolené celé predsedníctvo, v rámci neho päť podpredsedov pre odborné oblasti," uviedla Fialová.

 

Po tohtoročných marcových parlamentných voľbách zostala SMK opäť mimo parlamentu po tom, čo získala 4,04 percenta voličov (105.495 hlasov). Do parlamentu sa strana nedostala už po tretí raz. Vtedajší predseda Berényi po volebnej prehre odstúpil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies