Ostrý incident v parlamente: Na poslancov chceli hodiť stoličku

NETKY.SK • 13 Február 2014, 19:20 • 2 min
Ostrý incident v parlamente: Na poslancov chceli hodiť stoličku

BRATISLAVA - Nespokojná žena po hlasovaní hrdelným hlasom kričala do sály na poslancov: "Hanba, hanba. Ľudia tu umierajú od hladu, my to už nebudeme tolerovať".

slovakia

left justify in out

Incident ľudí nespokojných s prácou poslancov ukončil mimoriadnu schôdzu k odvolávaniu premiéra Roberta Fica za kauzu emisie. Nespokojná žena po hlasovaní hrdelným hlasom kričala do sály na poslancov: "Hanba, hanba. Ľudia tu umierajú od hladu, my to už nebudeme tolerovať". Na poslancov sa z balkóna žena pokúsila zhodiť stoličku, v poslednej chvíli jej v tom zabránila ochranka. "My sa vrátime a s nami príde zákon," kričala skupina ľudí pri tom, ako ich vyvádzali z parlamentného balkóna.

 

Ľudia z balkóna poslancom vyčítali, prečo sa odvolávajú a nedajú na seba trestné oznámenie, politici sú podľa nich rovnakí, bez ohľadu na farbu straníckeho trička. "Aj červení, aj modrí aj zelení, všetci patríte do jedného vreca," kričali. 

Na incident na balkóne sa s vážnymi tvárami pozerali aj poslanci z parlamentnej sály, keďže emócie návštevníkov boli veľké. Zachytili ho aj kamery a fotoaparáty prítomných médií.

 

"Som veľmi nešťastný z toho, čo sa stalo, pretože to ide proti snahám o to, aby bol parlament otvorený novinárom a verejnosti. Toto je len ďalší argument, ktorý môže vedenie parlamentu použiť pre obmedzovanie práce novinárov a pohybu verejnosti v parlamente," povedal poslanec za SaS Martin Poliačik. 

 

Násilie nikdy nie je riešením problémov, konštatoval poslanec za KDH Pavol Abrhan. "Sedel som dole. Poslanci za KDH vždy presadzovali politickú kultúru a diskusiu v parlamente, ale tá nemôže byť ani násilná, ani vulgárna. Tieto prejavy nepatria do demokratického parlamentu. To, čo sa dnes stalo, sa stať nemalo," poznamenal. Dodal, že v prípade takýchto návštevníkov by nemal s obmedzením ich pohybu po parlamente problém. "Nikdy sme sa nestretli s takýmto problémom zo strany novinárov, takže by malo vedenie parlamentu rozlišovať medzi otvorenosťou a informovanosťou a zabránením takýchto výstupov," uzavrel Abrhan.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona