Na poškodenom moste v Calgary sa vykoľajili vozne s ropnými produktmi

NETKY.SK • 28 Jún 2013, 06:21 • 2 min
Na poškodenom moste v Calgary sa vykoľajili vozne s ropnými produktmi

CALGARY - Päť železničných vozňov s nebezpečnými ropnými produktmi sa vo štvrtok vykoľajilo na poškodenom moste nad rozvodnenou riekou Bow v kanadskom meste Calgary. Pohotovostné čaty sa snažili zabrániť úniku horľavých látok, informovala tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Cisternové vozne sa vysunuli koľají, ostali však stáť a náklad z nich neunikal, oznámila prevádzkujúca spoločnosť Canadian Pacific Railway. Nákladný vlak mal celkovo 102 vozňov. Pohotovostné služby plánujú odčerpať ropné produkty z vozňov na moste, ktoré potom zdvihnú žeriavom.

Rieka Bow, jedna z dvoch, ktoré pretekajú cez Calgary, kanadskú metropolu ropného priemyslu, dosiahla rekordnú výšku pri ničivých víkendových povodniach, ktoré zaplavili mnohé časti mesta a spôsobili podľa odhadov škody za miliardy dolárov.

Na rieke stále zaznamenávajú prietok trikrát väčší než priemerne, podľa miestnych úradov je však priskoro konštatovať, či železničný most poškodili práve povodne. Len v pondelok ho po inšpekcii po záplavách znova otvorili a ďalšia inšpekcia sa mala konať vo štvrtok.

Po nehode klesla časť mosta o asi 60 centimetrov, podľa hasičov však už ďalej nepadala. Rieka Bow zabezpečuje pitnú vodu mnohým obciam a mestám dole po jej prúde od Calgary, dodáva Reuters.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona