Na popradskom zimnom štadióne rozšíria ľadovú plochu

NETKY.SK • 21 Júl 2016, 12:41 • 2 min
Na popradskom zimnom štadióne rozšíria ľadovú plochu

POPRAD - Zimný štadión mesta Poprad sa pripravuje na rozšírenie ľadovej plochy, informoval Mestský úrad v Poprade.

slovakia

left justify in out

Z pôvodných 56 metrov dĺžky a šírky 26 metrov bude plocha zväčšená na dĺžku 60 metrov a šírku 29 metrov. Podľa Pavla Kubička, vedúceho Správy športových zariadení na Mestskom úrade v Poprade, je rozšírenie ľadovej plochy nevyhnutné, keďže Poprad bude v roku 2017 hostiť majstrovstvá sveta hokejistov do 18 rokov. „Súvisí to s tým, že na podujatia IIHF sú rozmery stanovené na dĺžku 60 metrov a šírku 26 až 30 metrov,“ uviedol.

 

S úpravou rozmerov ľadovej plochy súvisia aj ďalšie úkony, ako je demontáž starých mantinelov a montáž nových mantinelov či úprava ochranných sietí za bránkami. Rovnako je potrebné aj nastavenie bočného osvetlenia ľadovej plochy, rozšírenie osvetlenia nad plochou a aj úprava schodiska a prechodu z tribún do priestoru za mantinelmi a podobne. Ďalšie zmeny sa týkajú rozmerov mantinelov a výmeny ochranných skiel. „Na základe zmeny pravidiel ľadového hokeja, týkajúcich sa rozmerov mantinelov a ochranných skiel bol Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) povinný tieto zmeny zapracovať do svojich pravidiel. SZĽH na základe uznesenia svojho Výkonného výboru poskytne na túto výmenu 50 percent z celkových kalkulovaných nákladov, pôjde o 13-tisíc eur. „Pôvodná výška mantinelov bola 1 200 milimetrov okolo celého obvodu. Nový mantinel bude mať výšku 1 100 milimetrov. Pôvodná výška ochranných skiel bola 2 000 milimetrov okolo celého obvodu ihriska. Nové sklá majú výšku v oblúkoch a za bránami 2 500 milimetrov a po oboch krajoch ľadovej plochy 1 900 milimetrov. Oproti pôvodnému stavu budú doplnené sklá aj v priestore medzi striedačkami,“ konkretizoval Kubičko.

 

„Mesto Poprad sa snaží riadiť úpravy tak, aby mohli hokejisti vykorčuľovať na rozšírenú ľadovú plochu čo najskôr. Dopĺňa sa chladenie, rozbiehajú sa práce na rozšírení osvetlenia, následne prídu na rad nové mantinely a inštalácia skiel. Robíme všetko, aby sme chladenie mohli spustiť začiatkom augusta,“ uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko. V rozpočte mesta Poprad bolo na všetky vyššie uvedené zmeny vyčlenených 110-tisíc eur.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona