Na pomoc Somálsku, ktoré sužuje hladomor sa vyzbieralo len 31 percent z potrebnej sumy

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 09:59 • 2 min
Na pomoc Somálsku, ktoré sužuje hladomor sa vyzbieralo len 31 percent z potrebnej sumy

NEW YORK - Organizácia Spojených národov oznámila, že zatiaľ má k dispozícii iba 31 percent z naliehavo potrebných 864 miliónov dolárov na pomoc Somálsku, kde hladomor vyvolaný dlhotrvajúcim suchom ohrozuje milióny ľudí.

slovakia

left justify in out

Hovorca OSN Farhan Haq povedal v stredu povedal, že humanitárna situácia v Somálsku sa naďalej zhoršuje. Od novembra do februára opustilo svoje domovy takmer 257.000 ľudí, ktorí sú vnútorne vysídlení, a cez hranice do susednej Etiópie odišlo asi 4300 Somálčanov.

 

Haq upozornil, že v Somálsku majú od začiatku roka hlásených vyše 13.000 prípadov "akútnej vodnatej hnačky" a cholery, ktoré si vyžiadali viac ako 300 mŕtvych.

 

Britský minister zahraničných vecí Boris Johnson, ktorý navštívil Somálsko minulý týždeň, bude dnes viesť zasadnutie Bezpečnostnej rady OSN venované humanitárnej a politickej situácii v tejto krajine Afrického rohu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona