Na pomoc hendikepovaným sa v rámci projektu vyzbieralo vyše 51-tisíc eur

NETKY.SK • 21 Október 2017, 14:31 • 2 min
Na pomoc hendikepovaným sa v rámci projektu vyzbieralo vyše 51-tisíc eur

BRATISLAVA - Na pomoc hendikepovaným sa v rámci projektu Nezastaviteľní vyzbieralo vyše 51.000 eur.

slovakia

left justify in out

Peniaze poputujú na zakúpenie športových pomôcok pre 13 hendikepovaných a na rozšírenie pomoci ľuďom s telesným postihnutím v ďalšom roku. Ambasádormi projektu sú stand-up komik a raper Bekim Aziri a paraolympionička Anka Oroszová.

Jedným z tých, ktorým projekt pomohol, je Tomáš Števo zo Zlatých Moraviec.

 

Po dopravnej nehode ochrnul a ostal na invalidnom vozíku. "Ďakujem všetkým, ktorí vymenili vlastné pohodlie za aktívny pohyb, a tým nám pomohli. Veľmi sa teším, ako na novom handbiku vyrazím na prvú jazdu," povedal. Peniaze sa podarilo vyzbierať vďaka asi 200.000 ľuďom, ktorí prešli popod špeciálne brány či si zakúpili darčeky.

 

Druhý ročník projektu podporil aj slovenský skialpinista Jakub Šiarnik, ktorý prijal výzvu a stretol sa s účastníkmi projektu v priamom súboji v jazde na handbike trenažéri. "Tím Nezastaviteľných je pre mňa vzorom a dať si s nimi časovku na handbike trenažéri bol pre mňa športový zážitok," dodal.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona