Na Polievkovom festivale v Košiciach bodovala vegánska gaštanová pochúťka

NETKY.SK • 8 Október 2016, 19:11 • 2 min
Na Polievkovom festivale v Košiciach bodovala vegánska gaštanová pochúťka

KOŠICE - Zlatú lyžicu tohtoročného Polievkového festivalu, ktorý sa uskutočnil dnes v Košiciach, získala Komunita otvorenej zóny v Tabačke so svojou gastronomickou pochúťkou - vegánskou gaštanovou polievkou.

slovakia

left justify in out

TASR o tom informovala PR manažérka festivalu Renáta Zolnaiová. Trojčlenná porota, ktorej súčasťou bol aj čínsky veľvyslanec v SR Lin Lin, hodnotila chuť, vôňu, konzistenciu, vizuálne prevedenie a použité suroviny.

 

Národnú polievku varilo viacero tímov. Súťažili napríklad Iránci, Lýbijčania, Bulhari, ale aj Francúzi. "Veľmi zaujímavým počinom bolo to, že Mongoli si priniesli vlastnú jurtu. Postavená bola v areáli Kasární/Kulturparku, každý návštevník si tak mohol pozrieť, ako to vyzerá v ich tradičnom príbytku," priblížila manažérka s tým, že mongolská komunita tiež otvorila festival hrou na svoj tradičný hudobný nástroj - morin huur. Na podujatí sa zúčastnil aj veľvyslanec Mongolskej republiky J. E. Dorjdamba Zumberellkham.

 

Na Polievkovom festivale sa v tomto roku prezentovalo 44 tímov, čo je oproti minulému roku o 12 viac. "Jeho cieľom je ukázať, aké rôznorodé je mesto Košice a kto je jeho súčasťou. Hoci sa stal obľúbeným gastrozážitkom, jeho primárnym zámerom bolo a je prehĺbiť vzájomnú toleranciu, rešpekt a úctu k inakostiam rôznych národností, skupín, komunít a jednotlivcov," priblížila Zolnaiová.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies