Na políciu priniesol muníciu, vyšetrujú to ako ohrozenie

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 13:05 • 2 min
Na políciu priniesol muníciu, vyšetrujú to ako ohrozenie

BRATISLAVA/BREZNO - Dve míny a granát priniesol v stredu dopoludnia dôchodca vo vedierku na políciu v Brezne, vyšetrujú to ako všeobecné ohrozenie z nedbanlivosti.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatpäťročný muž vyložil na stôl v kancelárii oddelenia zbraní a streliva nemeckú a ruskú mínu a maďarský ručný granát, pochádzajúce pravdepodobne z druhej svetovej vojny. V tom čase bolo v budove minimálne sedem zamestnancov polície a keďže bol stránkový deň, aj ďalší občania, uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Muníciu zaistil pyrotechnik a poputuje na znalecké skúmanie. Nie je vylúčené, že je funkčná a teda nebezpečná. Trestná sadzba za takýto prečin je šesť mesiacov až tri roky. 

 

Tento rok policajný pyrotechnik zasahoval v Banskobystrickom kraji už 43-krát. Najviac munície našli v okresoch Krupina a Revúca. Ľudia ju nachádzali najčastejšie pri zbieraní húb, lesní robotníci pri práci, pri výkopových prácach na poliach, v záhradách, pri rekonštrukcii starších domov čí v železnom šrote. Našli 16 delostreleckých granátov, 28 delostreleckých mín a osem ručných granátov. Väčšina nájdenej munície je stále funkčná a nebezpečenstvo explózie je o to väčšie, že je skorodovaná a i najmenšia manipulácia môže aktivovať spúšťací mechanizmus. V prípade takých nálezov treba ihneď zavolať políciu a s výbušninami nemanipulovať. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies