Na Policajnej akadémii dnes slávnostne inaugurovala Kurilovskú

NETKY.SK • 29 September 2014, 12:26 • 2 min
Na Policajnej akadémii dnes slávnostne inaugurovala Kurilovskú

BRATISLAVA - Na Policajnej akadémii v Bratislave dnes slávnostne inaugurovali novú rektorku školy Luciu Kurilovskú.

slovakia

left justify in out

Z rúk ministra vnútra Roberta Kaliňáka si prevzala reťaz. Tá je aj symbolom puta, ktoré ju teraz s akadémiou spojuje. V príhovore poďakovala za dôveru a trpezlivosť a vyhlásila, že je hrdá na to, že je rektorka tejto jedinej a jedinečnej školy. "Všetkými silami sa budem snažiť naplniť očakávania," povedala. Nová rektorka chce „pokračovať v tom úžasnom, čo je začaté“ a zároveň zaviesť nové predmety, študijné odbory a inovatívnu výučbu. Chce, aby všetci, čo skončia štúdium na Policajnej akadémii „boli pripravení do praxe a prax po nich bažila“. Minister Kaliňák v príhovore uviedol, že ho teší, že na akadémii po mesiacoch komplikovaného obdobia je kompletné vedenie a verí, že s Kurilovskou príde do akadémie nový vietor. Slávnostnou inauguráciou sa zároveň začal na akadémii aj nový školský rok 2014/2015.

 

Kurilovskú za rektorku vymenoval prezident Andrej Kiska 27. augusta. Návrh na jej vymenovanie dal minister vnútra Kaliňák, bola jeho jedinou kandidátkou. Bývalého rektora Václava K. odvolal prezident Ivan Gašparovič v lete 2012 po korupčnej afére na akadémii, teraz čelí obžalobe na Špecializovanom trestnom súde. Policajná akadémia odvtedy nového rektora nedostala, školu viedol dočasne Štefan Kočan. 

 

Nová rektorka pochádza z Popradu. Právo vyštudovala na Univerzite Komenského v Bratislave. Dosiaľ pôsobila na Ministerstve spravodlivosti SR na pozícii poradkyne ministra. Pôsobila aj v Ústave štátu a práva Slovenskej akadémie vied a bola vedúcou odboru trestného práva procesného na Univerzite Komenského. 

Akadémia Policajného zboru v Bratislave je štátna vysoká škola univerzitného typu, zabezpečujúca vzdelávanie a výchovu najmä príslušníkov Policajného zboru a ďalších bezpečnostných služieb. Svoju činnosť začala otvorením akademického roka 1992/93 dňa 1. októbra 1992. V tomto akademickom roku vo všetkých odboroch a formách štúdia na nej bude študovať do 1 500 študentov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies