Na poli našli papagája, ten šoféroval kombajn až domov!

NETKY.SK • 26 August 2013, 11:37 • 2 min
Na poli našli papagája, ten šoféroval kombajn až domov!

SUFFOLK – Hladný a dehydrovaný papagáj, ktorého našli na poli dvaja farmári z mesta Suffolk, prekvapil svojich záchrancov, keď sa chopil riadenia kombajnu a 20 minúť „šoféroval“ domov.

slovakia

left justify in out

Papagája „vodiča“ našli farmári Mark Wells a Andrew Barber na poli počas žatvy pšenice. Vyhladovaný papagáj si kráčal po poli, keď ho jeden z farmárov zobral na kombajn. Nečakali však, že operenec sa chopí volantu ich kombajnu značky Claas Lexion 600. Šoféroval cez pole asi 20 minút a odviezol ich rovno k ich autu, s ktorý sa potom odviezli domov.

„Je to určite veľmi nezvyčajné nájsť takéhoto exotického papagája na poli v Anglicku,“ povedal Mark Wells. „Andrew dal dolu ruky z volantu a nechal Ria šoférovať. Neverili sme vlastným očiam a strašne sme sa smiali,“ dodal. Celý príbeh sa skončil dobre, Rio je už u svojho majiteľa.

Rio, ako operenca pomenovali, bol vzácny exotický papagáj rodu Ara, ktorý okrem iného vie aj rozprávať. Vyskytuje sa v Strednej a Južnej Amerike a aj v Karibiku.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies