Na pojednávaní s Mikulášom Černákom pre vraždu Oláha vypovedali svedkovia a znalci

NETKY.SK • 4 Marec 2014, 15:27 • 2 min
Na pojednávaní s Mikulášom Černákom pre vraždu Oláha vypovedali svedkovia a znalci

BANSKÁ BYSTRICA - Výpoveďami svedkov a znalcov pokračovalo dnes na Okresnom súde v Banskej Bystrici hlavné pojednávanie s Mikulášom Černák. Súdia ho za 17 rokov starú vraždu Imricha Oláha, ktorého mal spolu s ďalšími, najmenej piatimi ľuďmi zaškrtiť.

slovakia

left justify in out

Mikuláš Černák, ako údajný niekdajší boss slovenského podsvetia, si aktuálne odpykáva doživotný trest v ilavskej väznici. Súd ho už pred rokmi uznal za vinného zo šiestich vrážd. Aktuálnu obžalobu už na predchádzajúcom pojednávaní označil za nezákonnú a tvrdil, že nie sú proti nemu priame dôkazy.

      

K obžalobe sa vyjadrili svedkovia J. Šoučík, S. Surový a M. Kaštan, všetci niekdajší spolupracovníci a kamaráti obžalovaného. K ostrejšej konfrontácii došlo najmä medzi Kaštanom a Mikulášom Černákom, keď na adresu obžalovaného padli aj nevyberané slová.
      

Popoludní vypovedali znalci z odboru súdneho lekárstva a z kriminalisticko-expertízneho ústavu. Vyjadrovali sa najmä k príčinám Oláhovej smrti, ktorú ale na základe kostrového nálezu nebolo možné po rokoch jednoznačne určiť.
      

Ďalšie pojednávanie sa má uskutočniť 1. apríla. Súd má predvolať ešte ďalších štyroch svedkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies