Na pohrebe rabína zadlávil húf ľudí muža pritlačeného o schodisko

NETKY.SK • 5 Apríl 2015, 13:21 • 2 min
Na pohrebe rabína zadlávil húf ľudí muža pritlačeného o schodisko

JERUZALEM - V návale tlačiacich sa ľudí našiel svoju smrť muž, ktorého zadlávili na pohrebe židovského náboženského učenca v izraelskom meste Bnej Brak.

slovakia

left justify in out

Policajný hovorca Micky Rosenfeld dnes agentúre AP priblížil, že ulice tohto mesta v strednom Izraeli, kde sa pohreb v sobotu podvečer konal, zaplavilo vyše 100.000 ľudí.

 

Z neznámych príčin sa húf ľudí začal zrazu pokúšať vojsť do jednej budovy a následne z nej a vyjsť. Niektorých účastníkov smútočnej ceremónie však pritom pritlačil k schodisku tak, že sa nemohli ani pohnúť.

 

Privolaní zdravotníci zo záchrannej služby sa snažili cez dav ľudí prebiť k 27-ročnej obeti. V nemocnici bol však muž vyhlásený za mŕtveho a niekoľko ďalších osôb utrpelo vážne zranenia.

 

V Izraeli sa masové pohreby významných rabínov konajú pravidelne, ale ešte takmer nikdy pri nich nikto neprišiel o život v tlačenici zúčastnených pohrebných hostí, podotýka AP.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona