Na pohrebe palestínskeho ministra boli tisíce ľudí

NETKY.SK • 12 December 2014, 06:45 • 2 min
Na pohrebe palestínskeho ministra boli tisíce ľudí

RAMALLÁH - Tisíce sa ľudí sa vo štvrtok zúčastnili na pohrebe palestínskeho ministra, ktorý zomrel v stredu počas zásahu izraelských bezpečnostných síl proti demonštrantom na Západnom brehu.

slovakia

left justify in out

Slávnostná rozlúčka s ministrom zodpovedným za otázku izraelských osád na palestínskych územiach Zijádom Abú Ajnom sa uskutočnila v prezidentskom komplexe v Ramalláhu. Pohrebný sprievod, ktorý šiel ulicami mesta až na cintorín, sprevádzali davy smútiacich. Izrael posilnil prítomnosť bezpečnostných síl v oblasti, čím chce pomôcť čeliť hnevu Palestínčanov v súvislosti s úmrtím ministra.

 

Izraelská a palestínska strana má rôzny výklad o príčinách Ajnovej smrti. Po spoločnej palestínsko-izraelsko-jordánskej pitve Izrael tvrdí, že minister zomrel na infarkt. Ten mal spôsobiť stres počas policajného zásahu, pri ktorom jeden z policajtov Ajna chytil za krk. Podľa pitvy mal už minister infarkt aj v minulosti a jeho srdečné cievy boli zablokované. Palestínčania zas tvrdia, že jeho smrť spôsobil slzotvorný plyn, fyzické násilie a neskorý prevoz do nemocnice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies