Na pohreb zavraždeného "otca Talibanu" prišli tisíce ľudí

NETKY.SK • 3 November 2018, 16:51 • 2 min
Na pohreb zavraždeného "otca Talibanu" prišli tisíce ľudí

ISLAMABAD - Tisíce ľudí sa v sobotu zúčastnili v Pakistane na pohrebe popredného duchovného Samíula Haka, ktorý bol označovaný za "otca Talibanu". Informovala o tom agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Mulla Samíul Hak (81) bol v piatok zabitý pri útoku nožom vo svojom dome v meste Rávalpindí neďaleko pakistanskej metropoly Islamabad. Totožnosť ani motív útočníka neboli bezprostredne známe.

 

Sobotňajší pohreb v meste Akúra Chattak v pakistanskej provincii Chajbar Paštúnchwá, ktorá hraničí s Afganistanom, sprevádzali prísne bezpečnostné opatrenia. Dohliadali naň desiatky policajtov a ešte pred samotným obradom cintorín prehľadali pyrotechnici, aby vylúčili prítomnosť nálože.

 

Na obrade sa zúčastnil provinčný guvernér, ako aj viacerí ďalší politickí a náboženskí predstavitelia, priblížila agentúra DPA.

 

Samíul Hak bol šéfom frakcie v islamistickej strane Džamíat-e-ulemá islám. Založil tiež známy náboženský seminár Hakkáníja v meste Akúra Chattak, ktorý absolvovali desiatky vodcov afganského Talibanu.

 

Vraždu "otca Talibanu" začala vyšetrovať pakistanská polícia. Na dôkladné objasnenie prípadu vyzval úrady aj pakistanský premiér Imrán Chán.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies