Na pohreb módneho návrhára Oscara de la Rentu v New Yorku prišlo veľa celebrít

NETKY.SK • 4 November 2014, 08:09 • 2 min
Na pohreb módneho návrhára Oscara de la Rentu v New Yorku prišlo veľa celebrít

NEW YORK - Kostol v newyorskej štvrti Manhattan dnes zaplnili významné osobnosti módy, zábavného priemyslu a mediálneho sveta, ktoré sa na súkromnom pohrebe rozlúčili s legendárnym módnym návrhárom Oscarom de la Rentom. Medzi prítomnými bola Hillary Clintonová, Hugh Jackman či Michail Baryšnikov, informovala tlačová agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Clintonová s dcérou Chelsea sa pripojili k hercom Jackmanovi a Matthewovi Broderickovi, k slávnym televíznym žurnalistkám Barbare Waltersovej, Diane Sawyerovej (a jej manželovi, režisérovi Mikeovi Nicholsovi) či Andrei Mitchellovej a k baletnému a tanečnému umelcovi Baryšnikovi. Medzi smútiacimi v Kostole svätého Ignáca z Loyoly bol celý zástup svetoznámych módnych návrhárov ako Diane von Fürstenberg, Ralph Lauren, Michael Kors, Donna Karan a Tommy Hilfiger, ale aj šéfredaktorka módneho magazínu Vogue Anna Wintour, legendárna fotografka Annie Leibovitz či supermodelka Karlie Kloss.
      

De la Renta zomrel 20. októbra vo svojom dome v štáte Connecticut vo veku 82 rokov po ťažkom boji s rakovinou. Podľa blízkych spolupracovníkov pracoval Oscar de la Renta až do konca. "Bol to jeho život. Miloval to. Miloval prácu. Miloval ľudí," uviedol Jerry Shaw po obrade a omši.
      

Návrhár narodený v Dominikánskej republike sa preslávil oslňujúcimi róbami, ktoré boli kombináciou zložitého spracovania a luxusných látok. S obľubou sa v nich predvádzali hollywoodske hviezdy na červených kobercoch - rovnako obľúbený bol aj on samotný na večierkoch smotánky. Len nedávno mala na sebe šaty od Oscara de la Rentu aj Amal Alamuddinová, keď sa vydávala za herca a režiséra Georgea Clooneyho na veľkolepom obrade v Benátkach.
      

Dnešný pohreb trval približne hodinu. Prítomný bol aj jeho syn Moises de la Renta či spevák Julio Iglesias. Príhovory predniesli okrem iných Clintonová, bývalý minister zahraničných vecí Henry Kissinger a bývalý starosta New Yorku Michael Bloomberg.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies