Na pohovor s budúcim zamestnávateľom by mal záujemca prísť načas

NETKY.SK • 5 Máj 2011, 07:21 • 2 min
Na pohovor s budúcim zamestnávateľom by mal záujemca prísť načas

Na pohovor s budúcim zamestnávateľom by mal záujemca prísť načas

slovakia

left justify in out

img

Pri hľadaní zamestnania by záujemca o prácu mal dodržiavať určité základné pravidlá. Jedným z nich je aj to, aby na prípadný pohovor s možným budúcim zamestnávateľom prišiel načas.
      Lucia Burianová z Profesia.sk v tejto súvislosti záujemcom radí:  "Neprichádzajte na pohovor v poslednej chvíli. Murphyho zákony v takýchto prípadoch fungujú dokonale a meškať sa nevypláca. Dostanete sa do stresu, prídete udychčaní, nesústredení a spotení, čo vám na sebavedomí tiež veľmi nepridá. Meškaním dávate najavo, že máte problémy s organizovaním času. Samozrejme, existuje riziko, že sa dostanete do dopravnej zápchy, prípadne vám prídu do cesty iné prekážky. V takom prípade ihneď, ako zistíte, že budete meškať, zavolajte kontaktnej osobe a ospravedlňte sa," zdôrazňuje Burianová.
      Podľa jej slov dajú tým adepti na pracovné miesto aspoň na vedomie, že na stretnutie nezabudli. Takto prejavia úctu k času človeka, ktorý s nimi bude pohovor viesť. "V prípade, že prídete neskoro bez toho, aby ste to vopred oznámili, ospravedlňte sa presvedčivým krátkym vysvetlením," uzavrela Burianová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies