Na Pohodu prídu Mark Lanegan, Squarepusher aj Sleaford Mods

NETKY.SK • 30 Január 2017, 11:09 • 2 min
Na Pohodu prídu Mark Lanegan, Squarepusher aj Sleaford Mods

BRATISLAVA - Organizátori 21. ročníka multižánrového festivalu Pohoda, ktorý sa bude konať od 6. do 8. júla na letisku v Trenčíne, dnes zverejnili mená ďalších troch potvrdených účinkujúcich.

slovakia

left justify in out

Jedným z nich je 52-ročný americký hudobník a spevák Mark Lanegan, ktorý bol v období 1985 až 2000 lídrom už nefungujúcej kapely Screaming Trees. Pôsobil aj v už nefungujúcej skupine Mad Season, ktorej členom bol napríklad aj zosnulý Layne Staley z Alice in Chains. Podieľal sa na piatich albumoch kapely Queens of the Stone Age a je tiež členom dua The Gutter Twins. Vydal niekoľko sólových albumov.

 

 

Ďalším nováčikom v programe je 42-ročný anglický elektronický hudobník Squarepusher, vlastným menom Tom Jenkinson. Prvý album Feed Me Weird Things vydal v roku 1996 a zatiaľ posledný Damogen Furies predvlani v apríli. Na konte má aj niekoľko EP nahrávok, kompilácií či remixov.

 

Návštevníci a návštevníčky festivalu sa môžu tešiť aj na anglické duo Sleaford Mods, v ktorom pôsobia Jason Williamson a Andrew Fearn. Skupina plánuje vydať 3. marca svoj najnovší album English Tapas.

 

Účasť na Pohode už skôr potvrdili Alt-J, Ylvis, Birdy, Beardyman’s Dream Team, Jake Bugg, Slaves, Machinedrum, Charlie Winston, Dillon, Beak, Ho99o9, C Duncan, Elektro Guzzi, Resisters, Maya Belsitzman & Matan Ephrat, Egopusher, The Hydrant, Salut c'est cool, The Wilderness alebo Chiki liki tu-a. Priestor dostane aj koncertné prevedenie albumu Bolo nás jedenásť (1981), v rámci ktorého sa predstavia Milan Lasica, Dorota Nvotová, Martin Valihora, Marek Minárik alebo Dano Salontay. Jeden z festivalových dní bude patriť aj spomienke na Pohodu z roku 1997. Na jednom pódiu sa predstavia interpreti, ktorí vystúpili na festivale v roku 1997. Patria medzi nich Auktyon, Garage, Laura a její tygři, MCH Band, Polemic, Chór vážskych muzikantov, projekt Flow spoluzakladateľa Pohody Mária Michnu a Bez ladu a skladu, kde spieva Michal Kaščák.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona