Na Pohodu prídu James Blake a Savages

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 12:23 • 2 min
Na Pohodu prídu James Blake a Savages

BRATISLAVA - Na 20. ročníku multižánrového festivalu Pohoda sa predstavia aj anglický hudobník James Blake a post-punková kapela Savages z Londýna. Organizátori podujatia o tom informovali prostredníctvom oficiálnej webstránky www.pohodafestival.sk.

slovakia

left justify in out

Jubilejný ročník Pohody sa bude konať od 7. do 9. júla na letisku v Trenčíne. Účasť na festivale už skôr potvrdili The Prodigy, Sigur Rós, PJ Harvey, Flying Lotus, Parov Stelar, The Vaccines, Nina Kraviz, Gogol Bordello, Odesza, Ernest Ranglin & friends, Nederlands Dans Theater II, Polica, Spor, Easy Star All-Stars, Monsieur Periné, Saul Williams, Dub Pistols, Thundercat, Lola Marsh, Public Service Broadcasting, Vaults, Astronautalis, Hollie Cook, Chicks on Speed, Anna Meredith, Ester Rada, Digital 21 + Stefan Olsdal, My Baby, Alex Vargas, Bazzookas, Honeyblood, HO99O9, The Moonlandingz, Eagulls, Kiran Leonard, Max Jury, Mbongwana Star, Xenia Rubinos, Sonido Gallo Negro, Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS?, K-X-P, Ash Koosha, Hańba!, Oratnitza a It’s Everyone Else.


Dvadsaťsedemročný James Blake, vlastným menom James Blake Litherland, má na konte albumy James Blake (2011) a Overgrown (2013), s ktorými sa dostal v UK Charte do Top 10. Okrem toho vydal aj niekoľko EP nahrávok, singlov a remixov. Je držiteľom jednej Mercury Prize a jednej ceny Ivor Novello, nominovali ho tiež na Grammy. Tento rok plánuje vydať tretiu štúdiovku Radio Silence, na ktorej sa podieľali aj Kanye West či líder kapely Bon Iver Justin Vernon.


Kapela Savages funguje od roku 2011. Pôsobia v nej Jehnny Beth (spev), Gemma Thompson (gitara), Ayse Hassan (basgitara) a Fay Milton (bicie). Ich debutová nahrávka Silence Yourself (2013) sa v roku jej vydania zaradila na 19. priečku britského albumového rebríčka. Skupina tento rok v januári vydala druhý album Adore Life, ktorý sa v UK Charte dostal na 26. miesto.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies