Na Pohodu príde aj rocková kapela Slowdive

NETKY.SK • 27 Marec 2017, 13:01 • 2 min
Na Pohodu príde aj rocková kapela Slowdive

BRATISLAVA - Na 21. ročníku multižánrového festivalu Pohoda vystúpi aj anglická rocková kapela Slowdive. Organizátori podujatia o tom informovali dnes prostredníctvom oficiálnej webstránky aj sociálnej siete Facebook. Zároveň oznámili, že na festivale sa predstaví tiež slovenská formácia The Ills.

slovakia

left justify in out

Skupina Slowdive vznikla v roku 1989 v Readingu. V ich tvorbe sú okrem rocku počuť aj shoegaze, dream pop či ambient. Kapela debutovala v roku 1990 eponymnou EP nahrávkou. Prvý štúdiový album Just For A Day vydali v septembri 1991 a nadviazali naň štúdiovkami Souvlaki (1993) a Pygmalion (1995).

 

V januári predstavili po 22 rokoch singel Star Roving, ktorý je prvou ukážkou z ich novej tvorby. Okrem toho vydali počas kariéry aj niekoľko kompilácií či ďalších EP. Kapela v roku 1995 ukončila činnosť, no v roku 2014 ohlásila návrat. Vlani vystúpili na českom festivale Colours of Ostrava. 

Pohoda sa bude konať od 6. do 8. júla na letisku v Trenčíne. Účasť na podujatí už skôr potvrdili Solange, Alt-J, Ylvis, Birdy, Jake Bugg, Boys Noize, Rodrigo y Gabriela, Future Islands, Squarepusher, Austra, Benjamin Clementine, Mark Lanegan Band, Beardyman’s Dream Team, Slaves, Sleaford Mods, Dillon, Machinedrum, The Thurston Moore Group, Mykki Blanco, Beak, Black Box Revelation, Acid Arab, Shobaleader One, Idles, Salut c'est cool, Tommy Cash, Alice Phoebe Lou, Ho99o9, Elektro Guzzi, FlexFab, TaxiWars, C Duncan, Pixvae, Les Amazones d'Afrique, Kieslowski, Maya Belsitzman & Matan Ephrat, Baloji, White Wine, La Mambanegra, The Hydrant, Gallowstreet, Blow Trio, Resisters, Egopusher, LASS, Ghost of You, Katarína Máliková, The Wilderness a Chiki liki tu-a. Priestor dostane aj koncertné prevedenie albumu Bolo nás jedenásť (1981), v rámci ktorého sa predstavia Milan Lasica, Dorota Nvotová, Martin Valihora, Marek Minárik alebo Dano Salontay. Jeden z festivalových dní bude patriť aj spomienke na Pohodu z roku 1997, keď sa na jednom pódiu predstavia interpreti, ktorí vtedy vystúpili na festivale. Patria medzi nich Auktyon, Garage, Laura a její tygři, MCH Band, Polemic, Chór vážskych muzikantov, projekt Flow spoluzakladateľa Pohody Mária Michnu a Bez ladu a skladu, kde spieva Michal Kaščák. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona