Na Pohodu príde aj Björk

NETKY.SK • 11 Február 2015, 10:37 • 2 min
Na Pohodu príde aj Björk

BRATISLAVA - Na 19. ročníku multižánrového festivalu Bažant Pohoda vystúpi islandská speváčka Björk.

slovakia

left justify in out

Organizátori podujatia, ktoré sa bude konať od 9. do 11. júla na letisku v Trenčíne, o tom informovali dnes na oficiálnej webovej stránke www.pohodafestival.sk. Účasť na Pohode už potvrdili aj Einstürzende Neubauten, Heymoonshaker, Tiken Jah Fakoly, Roni Size Reprazent, Eagles of Death Metal, Young Fathers, Too Many Zooz, Tom Vek, Les Ambassadeurs, Erotic Market, Fufanu, Bo Ningen, Omar Souleyman, Kuenta i Tambu, Dyse, Monikino Kino, Vlasta Popić, Off! a Repetitor. 

 

Björk sa na hudobnej scéne pohybuje už od roku 1977, keď iba ako 12-ročná vydala eponymný debutový album. Paradoxne až svoju druhú štúdiovku z roku 1993 nazvala Debut a následne s ňou zaznamenala medzinárodný úspech. Nasledovali nahrávky Post (1995), Homogenic (1997), Vespertine (2001), Medúlla (2004), Volta (2007), Biophilia (2011) a Vulnicura (2015). Postarala sa aj o soundtracky snímok Tanečnica v tme (2000) a Drawing Restraint 9 (2005), pričom v oboch filmoch si aj zahrala. Za skladbu I've Seen It All z prvého menovaného titulu získala nomináciu na Oscara. Na konte má aj 13 nominácií na Grammy, no ani jednu z nich sa jej nepodarilo premeniť na víťazstvo. Medzi jej najznámejšie skladby patria Isobel, Human Behaviour, Hyperballad, All Is Full Of Love, Big Time Sensuality alebo Army Of Me. Fanúšikovia a fanúšičky ju okrem Pohody budú môcť vidieť aj na festivale Colours of Ostrava, ktorého 14. ročník sa bude konať od 16. do 19. júla v areáli Dolných Vítkovic. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies