Na Pohode vystúpi aj duo Kiasmos

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 14:33 • 2 min
Na Pohode vystúpi aj duo Kiasmos

BRATISLAVA - Na 19. ročníku multižánrového festivalu Bažant Pohoda sa predstaví aj severské duo Kiasmos.

slovakia

left justify in out

 Formáciu tvoria islandský skladateľ a multiinštrumentalista Ólafur Arnalds a hudobník Janus Rasmussen pochádzajúci z Faerských ostrov.

 

Projekt Kiasmos vznikol v roku 2009 a vypĺňa priestor medzi hlavným záberom jeho dvoch členov, teda medzi hudbou komponovanou za klavírom a na ďalších akustických nástrojoch a syntetickými zvukmi rôznych elektronických inštrumentov. Dvojica má na konte EP nahrávku Thrown (2012) a eponymný debutový album, ktorý vydali vlani. 

 

Ólafur Arnalds je držiteľ BAFTA Craft Award za hudbu, ktorú zložil pre seriál Broadchurch (2013). Vydal tri štúdiové albumy - Eulogy for Evolution (2007), ...And They Have Escaped the Weight of Darkness (2010) a For Now I Am Winter (2013) a niekoľko EP nahrávok. Rodák z mestečka Mosfellsbaer neďaleko Reykjavíku, ktorý bol kedysi metalovým bubeníkom, vo svojej tvorbe kombinuje zvuky piana a sláčikových nástrojov s loopmi. Janus Rasmussen pôsobí v kapele Bloodgroup, pre ktorú ako zvukový inžinier pracoval práve Arnalds. V minulosti spolupracoval aj s Gudrid Hansdóttir. Jeho doménou sú výrazné rytmy, tlmené basy a zvuky syntetizátora. 

 

Účasť na Pohode už skôr potvrdili aj Björk, Manu Chao La Ventura, Die Antwoord, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), Einstürzende Neubauten, A-Trak, Roni Size Reprazent, CocoRosie, Kaytranada, Young Fathers, Eagles of Death Metal, Beardyman, Tom Vek, Tiken Jah Fakoly, Ibeyi, Les Ambassadeurs, Of Montreal, Turbowolf, Irie Révoltés, Heymoonshaker, Kate Tempest, Omar Souleyman, Koven, Too Many Zooz, RL Grime, Dyse, Fat White Family, Hybrid Minds, Elektro Guzzi, Fufanu, Kuenta i Tambu, Acollective, Darkstar, Damian Lazarus & The Ancient Moons, Off!, Mourn, Monikino Kino, Tricot, Dakh Daughters, Seward, Erotic Market, Ghostigital, Lola Marsh, Bo Ningen, Pearls Negras, Anton Maskeliade, Vlasta Popić, Bilderbuch a Repetitor. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies