Na Pohode bude aj tradičné vítanie slnka

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 16:02 • 2 min
Na Pohode bude aj tradičné vítanie slnka

BRATISLAVA - Organizátori multižánrového festivalu Bažant Pohoda pripravili aj na 19. ročník už tradičné vítanie slnka.

slovakia

left justify in out

V ranných hodinách pre návštevníkov a návštevníčky zahrajú islandská kapela Kippi Kaninus a slovenské zoskupenie Kokavakere Lavutara, známe aj ako Sendreiovci, ktoré sa snaží zachovať pôvodnú rómsku hudbu.

 

Zaujímavosťou je, že v kapele Kippi Kaninus, pôsobí aj Sigtryggur Baldursson, ktorý bol členom už nefungujúceho zoskupenia The Sugarcubes. V tom pôsobili aj speváčka Björk a Einar Örn, ktorý hrá vo formácii Ghostigital. Tá sa rovnako ako 49-ročná Björk ukáže na tohtoročnej Pohode. 

 

Festival sa bude konať od 9. do 11. júla na letisku v Trenčíne a účasť na ňom potvrdili, okrem spomínaných, aj Manu Chao La Ventura, Die Antwoord, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), Einstürzende Neubauten, A-Trak, Roni Size Reprazent, CocoRosie, Kaytranada, Young Fathers, Eagles of Death Metal, Beardyman, Tom Vek, Tiken Jah Fakoly, Ibeyi, Les Ambassadeurs, Of Montreal, Turbowolf, Irie Révoltés, Kiasmos, Heymoonshaker, Bilderbuch, Kate Tempest, Charlotte OC, Omar Souleyman, Koven, Too Many Zooz, RL Grime, Pins, Dyse, Hybrid Minds, Puding Pani Elvisovej, Bez ladu a skladu, Korben Dallas Symphony, Para, Fat White Family, Elektro Guzzi, Fallgrapp, Vec & Škrupo + band, SĽUK, Fufanu, Kuenta i Tambu, Acollective, Darkstar, Damian Lazarus & The Ancient Moons, Off!, Mourn, Monikino Kino, Tricot, Dakh Daughters, Kurkus, Seward, Erotic Market, Lola Marsh, Medial Banana, Zlokot, Bo Ningen, Purist, Gonsofus, Elections In The Deaftown, B-Complex, Pearls Negras, Anton Maskeliade, Vlasta Popić a Repetitor. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies