Na podujatí nitrianskej univerzity boli kotlebovci, rektor reaguje, že pozvali zástupcov všetkých strán

NETKY.SK • 6 Marec 2017, 09:54 • 2 min
Na podujatí nitrianskej univerzity boli kotlebovci, rektor reaguje, že pozvali zástupcov všetkých strán

NITRA – Na udeľovaní titulov doctor honoris causa, ktoré bolo vo štvrtok 2. marca na Univerzite Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre, boli medzi pozvanými hosťami aj dvaja poslanci Národnej rady SR za Ľudovú stranu Naše Slovensko Mariána Kotlebu.

slovakia

left justify in out

V prvom rade sedeli podpredseda strany Milan Uhrík, ktorý zvažuje kandidatúru na post predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja a nitriansky krajský predseda strany Ján Kecskés.

Po piatkovej medializácii ich účasti zaplavili internet reakcie ľudí, z ktorých mnohé boli negatívne. Rektor UKF Ľubomír Zelenický dnes zaslal tlačovým agentúram svoje stanovisko, v ktorom uviedol, že každé podujatie podobného charakteru má obsahový a protokolárny rozmer. „V rámci myšlienkového posolstva sme prostredníctvom ocenených osobností vyslali jasný odkaz o tom, k akým hodnotám sa naša univerzita hlási a aké postoje propaguje. V rámci protokolárnej časti podujatia, ktoré bolo verejné a prístupné aj pre širokú verejnosť, sme naň pozvali predstaviteľov spoločenského života mesta Nitry, ako aj demokraticky zvolených zástupcov všetkých politických strán za Nitriansky kraj,“ uviedol rektor vo svojom stanovisku.

Titul doctor honoris causa udelila univerzita profesorovi Abrahimovi Habibullovi Khanovi z Torontskej univerzity v Kanade a in memoriam pedagogickému psychológovi Zdeňkovi Helusovi z Univerzity Karlovej v Prahe.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies