Na podporu zamestnanosti pôjde 20 miliónov eur

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 16:43 • 2 min
Na podporu zamestnanosti pôjde 20 miliónov eur

BRATISLAVA - Na zlepšenie situácie v oblasti zamestnanosti s využitím peňazí Európskej únie je do novembra budúceho roka vyčlenených 20 mil. eur.

slovakia

left justify in out

"Cieľom projektu je podpora zamestnanosti, adaptability a znižovania nezamestnanosti uchádzačov o zamestnanie a znevýhodnených uchádzačov o zamestnanie prostredníctvom poskytovania príspevkov na realizáciu aktívnych opatrení na trhu práce," informovalo v pondelok Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR). Národný projekt je financovaný z prostriedkov Európskeho sociálneho fondu cez Operačný program Zamestnanosť a sociálna inklúzia.

 

Príspevky na aktívne opatrenia na trhu práce budú poskytovať úrady práce, ako partneri národného projektu, v rámci svojej územnej pôsobnosti. Nárok na ne majú príslušní uchádzači o zamestnanie, znevýhodnení uchádzači o zamestnanie, občania so zdravotným postihnutím, ako aj zamestnávatelia spĺňajúci podmienky podľa zákona o službách zamestnanosti. Projekt bude realizovaný v siedmich samosprávnych krajoch, s výnimkou Bratislavského. 

 

Výrazné regionálne rozdiely ekonomického potenciálu v jednotlivých krajoch majú podľa ÚPSVR za následok diferencovanú mieru nezamestnanosti a nedostatok pracovných príležitostí. "Nedostatok pracovných príležitostí ovplyvňuje možnosť získania pracovných skúseností potrebných pre uplatnenie sa na trhu práce. Zmiernenie nepriaznivého vývoja v nezamestnanosti napomáhajú riešiť aktívne opatrenia na trhu práce, zamerané na podporu zamestnanosti a na podporu pri začleňovaní uchádzačov o zamestnanie, znevýhodnených uchádzačov o zamestnanie do pracovného procesu," uviedlo ÚPSVR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona