Na podporu rozvoja cykloturistiky poskytol rezort dopravy 780.000 eur

NETKY.SK • 2 November 2016, 16:57 • 2 min
Na podporu rozvoja cykloturistiky poskytol rezort dopravy 780.000 eur

BRATISLAVA - Ministerstvo dopravy poskytlo jednotlivým regiónom Slovenska 780.000 eur na podporu rozvoja cykloturistiky. Išlo o nenávratné finančné prostriedky, ktoré boli určené na spracovanie projektových dokumentácií, štúdií i na obnovu a opravy cykloturistického značenia.

slovakia

left justify in out

Uvádza sa v správe ministerstva dopravy o plnení jednotlivých opatrení vyplývajúcich z Cyklostratégie z roku 2013. Správu na dnešnom zasadnutí vzala na vedomie vláda. Cyklostratégia pritom obsahuje spolu 30 opatrení rozdelených do štyroch priorít zameraných na riadenie a legislatívnu podporu, projektovú prípravu a realizáciu cyklistickej infraštruktúry. Nachádzajú sa v nej tiež technické a finančné opatrenia a aj osveta, vzdelávanie a bezpečnosť.

 

Z hodnotiacej správy tiež vyplýva, že od roku 2015 pribudlo na 42 železničných staniciach celkovo 435 cyklostojanov. Vo viacerých samosprávnych krajoch premávajú sezónne "cyklobusy", ktoré prepravia cykloturistov k zaujímavým cyklotrasám regiónu.

 

Podľa správy sa tiež napríklad pri pripravovanej výstavbe automobilky Jaguar Land Rover v Nitrianskom kraji počíta s vybudovaním prístupových ciest do areálu závodu aj cyklistom. Konkrétne sa uvažuje o vybudovaní cyklistickej cesty z centra Nitry do areálu v Dražovciach o celkovej dĺžke do troch kilometrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies