Na podporu rodiny dáva štát menej financií

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 11:35 • 2 min
Na podporu rodiny dáva štát menej financií

BRATISLAVA - Na podporu rodiny štát za prvé tri mesiace tohto roka vynaložil 179,9 mil. eur. Ide o 0,6 mil. eur menej ako za tri mesiace minulého roka.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Najväčšia suma smerovala na vyplácanie rodičovských príspevkov, a to 86,1 mil. eur. Medziročne táto čiastka klesla o 0,6 mil. eur. Priemerný mesačný počet poberateľov rodičovského príspevku sa vlani znížil o 1 tis. osôb na 141,2 tisíc.


Na prídavok na dieťa išlo v januári až marci tohto roka 77,3 mil. eur, čo je medziročne menej o 1 mil. eur. Priemerný mesačný počet detí sa znížil o 13,6 tisíc na 1,1 milióna detí. Príspevok pri narodení dieťaťa si zo štátneho rozpočtu za tri mesiace tohto roka vyžiadal 10,4 mil. eur. V porovnaní s januárom až marcom vlaňajška je to viac o 0,7 mil. eur. Na príspevok na pohreb štát vynaložil vyše 1 mil. eur, čo je medziročne menej o 65 tis. eur.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona