Na podporu obrany štátu v iných subjektoch išlo 3,4 mil. eur

NETKY.SK • 26 November 2014, 11:31 • 2 min
Na podporu obrany štátu v iných subjektoch išlo 3,4 mil. eur

BRATISLAVA - Vo viacerých rezortoch a inštitúciách išlo na podporu aktivít, ktoré súvisia s obranou štátu, viac ako 3,4 milióna eur. Vyplýva to z materiálu Medzirezortný program - Podpora obrany štátu na roky 2015 až 2020, ktorý dnes schválila vláda.

slovakia

left justify in out

Tento rok, napríklad, začali s výstavbou skladu pohonných látok na bratislavskom letisku. Vyčerpala sa na to suma 467,9 tis. eur. Železnice Slovenskej republiky postavili podľa požiadaviek ozbrojených síl nakladacie a vykladacie rampy. Táto investícia vyšla na vyše 211-tisíc eur. Viac ako 220-tisíc eur išlo na zdravotnícku podporu, v rámci ktorej sa okrem iného zabezpečuje potrebné množstvo lôžok. 

 

Štátne hmotné rezervy tento rok dostali na udržiavanie zásob mobilizačných rezerv v sortimente a množstve podľa požiadaviek ozbrojených síl 1,34 mil. eur. Na zásoby pohonných látok pre ozbrojené sily minuli 621-tisíc eur. Z medzirezortného programu dostala tento rok 70-tisíc eur na výskum a vývoj aj Akadémia obrany v Liptovskom Mikuláši. 

 

Podľa predloženého materiálu pôjde najbližšie tri roky na medzirezortný program Podpora obrany štátu vždy cez 3,3 milióna eur. V rokoch 2018 -2020 je odhad, že to bude cez 4,7 milióna eur. Okrem iného budú tieto prostriedky použité na zabezpečenie a udržanie nevyhnutných dopravných a telekomunikačných kapacít a udržiavanie štátnych hmotných rezerv v rozsahu podľa požiadaviek. Plánujú sa modernizovať komunikačné a informačné systémy a zlepšiť protiteroristické opatrenia na ochranu záložného miesta pre riadenie obrany štátu, uvádza sa v materiáli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies