Na podporu kandidatúry Clintonovej vyzbierali za tri mesiace 1,7 milióna dolárov

NETKY.SK • 10 Apríl 2014, 16:26 • 2 min
Na podporu kandidatúry Clintonovej vyzbierali za tri mesiace 1,7 milióna dolárov

WASHINGTON - Skupina podporujúca prezidentskú kandidatúru Hillary Clintonovej zozbierala za prvé tri mesiace roka 1,7 milióna dolárov (vyše 1,2 milióna eur), takmer všetko poskytli malí darcovia, informovala dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Politický akčný výbor (PAC) Pripravení pre Hillary (Ready For Hillary) uviedol, že prostriedky na podporu bývalej americkej ministerky zahraničných vecí poskytlo v období od 1. januára do 31. marca vyše 22.000 nových darcov. V priemere bol príspevok 53 dolárov.
     

Skupina zbiera mená ľudí, ktorí by Clintonovú podporili, ak bude v roku 2016 kandidovať a snaží sa získať sponzorov. Od začiatku svojej činnosti PAC Pripravení pre Hillary zozbieral 5,75 milióna dolárov (zhruba 4,14 milióna eur).
     

Clintonovú už podporil aj miliardár George Soros, ktorý sa rozhodol poskytnúť pre PAC 25.000 dolárov (vyše 18.000 eur). PAC Pripravení pre Hillary je nezávislou skupinou a nebude spojený s možnou prezidentskou kampaňou Clintonovej.
     

Manželka amerického exprezidenta Billa Clintona je do veľkej miery považovaná za favoritku na nomináciu demokratov, ak sa rozhodne kandidovať na prezidentský post.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies