Na pôde thajskej univerzity vyvesili obraz s Hitlerom

NETKY.SK • 15 Júl 2013, 13:20 • 2 min
Na pôde thajskej univerzity vyvesili obraz s Hitlerom

BANGKOK - Najvýznamnejšia thajská univerzita sa ospravedlnila za vyvesenie transparentu, na ktorom bol zobrazený Adolf Hitler spolu so Supermanom a ďalšími superhrdinami. Predstavitelia školy uviedli, že transparent namaľovali nevzdelaní študenti, ktorí si neuvedomili, že Hitlerovo vyobrazenie sa niekoho dotkne.

slovakia

left justify in out

Obrovský transparent obsahoval slovo "Gratulujeme". Bol zavesený zvonku na umeleckej fakulte Univerzity Chulalongkorn na počesť tohtoročnej triedy absolventov, informovala tlačová agentúra AP.

Dekan umeleckej fakulty dnes uviedol, že transparent namaľovali študenti prvého ročníka. Ich chybu označil za "dôsledok čírej nevedomosti". Vo vyhlásení dekan takisto napísal, že univerzita sa "úprimne ospravedlňuje".

Transparent bol vystavený na očiach dva dni a v sobotu 13. júla ho po pribúdajúcej kritike zvesili. Fotografie zverejnené na internete zachytávali absolvujúcich študentov v talároch, ako napodobňujú výraz Hitlera a jednu ruku majú zdvihnutú v štýle nacistického pozdravu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies