Na podanie odložených daňových priznaní ostáva občanom a firmám deväť dní

NETKY.SK • 22 September 2015, 16:04 • 2 min
Na podanie odložených daňových priznaní ostáva občanom a firmám deväť dní

BRATISLAVA - Takmer 14.000 občanov a firiem si odložilo podanie daňového priznania k dani z príjmov na september tohto roka.

slovakia

left justify in out

Na podanie priznaní majú ešte deväť dní, keďže posledným dňom je 30. september. Dovtedy je potrebné nielen podať daňové priznanie, ale daň aj zaplatiť.

"Odklad priznania mohli tento rok opäť využiť všetky firmy aj občania. Najviac o tri mesiace pokiaľ mali príjmy len zo Slovenska, v prípade príjmov zo zdrojov v zahraničí bola maximálna lehota na odklad šesť mesiacov," informovala TASR hovorkyňa Finančnej správy (FS) Patrícia Macíková.

 

Do konca apríla, teda mesačný posun oproti termínu, využilo okolo 3800 daňových subjektov. Dvojmesačný odklad do konca mája takmer 3700 a najdlhší možný odklad tri mesiace si zvolilo takmer 125.500 daňových subjektov. Ide o tých, ktorí mali vlani príjmy len zo Slovenska. Približne 13.700 daňovníkov si odložilo podanie daňového priznania až na september 2015. Ide o občanov a firmy, ktoré mali za minulý rok príjmy aj zo zdrojov v zahraničí.

 

Daňové priznanie podáva každý občan, ktorého príjem za minulý rok prekročil hranicu 1901,67 eura a nerobí mu ročné zúčtovanie zamestnávateľ. Sadzba dane je 19 %. Pre právnické osoby platí, že daňové priznanie je povinná podať každá firma bez ohľadu na výšku príjmov v roku 2014. Ďalšie číselné údaje potrebné k vyplneniu tlačív sú k dispozícii na portáli finančnej správy www.financnasprava.sk.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies