Na podanie daňového priznania zostávajú dva týždne

NETKY.SK • 17 Marec 2014, 17:20 • 2 min
Na podanie daňového priznania zostávajú dva týždne

BRATISLAVA - Podľa hovorkyne finančnej správy Patrície Macíkovej je potrebné do 31. marca nielen podať daňové priznanie, ale daň aj zaplatiť.

slovakia

left justify in out

Na podanie daňového priznania na daň z príjmov za rok 2013 ostávajú občanom a firmám posledné dva týždne. Informovala o tom hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková. Ako ďalej uviedla, ak túto lehotu subjekty nestíhajú, môžu oznámiť na daňový úrad odklad o tri, resp. o šesť mesiacov, ak majú za minulý rok aj príjmy zo zahraničia. "Do 31. marca 2014 je potrebné nielen podať daňové priznanie, ale daň aj zaplatiť," pripomenula Macíková.

 

Zároveň dodala, že firmy môžu na podanie daňového priznania využiť tri spôsoby. Daňové priznanie môžu poslať elektronicky prostredníctvom aplikácie eDane Java alebo portálu finančnej správy, prípadne ho môžu poslať v papierovej podobe poštou, či priniesť do podateľne daňových úradov. Riešením ako predísť chybám je podľa Macíkovej podať daňové priznanie elektronickou formou. "Dohodu o elektronickej komunikácii je možné podpísať na miestnom príslušnom daňovom úrade," uviedla hovorkyňa s tým, že táto dohoda je bezplatná a umožňuje neobmedzenú komunikáciu s daňovým úradom. Firma teda nie je limitovaná na otváracie hodiny pošty či podateľne daňového úradu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies