Na pochode Budapest Pride predviedli dvoch radikálov, 29 legitimovali

NETKY.SK • 6 Júl 2014, 14:24 • 2 min
Na pochode Budapest Pride predviedli dvoch radikálov, 29 legitimovali

BUDAPEŠŤ - Pochodu Budapest Pride 2014 sa včera v maďarskom hlavnom meste zúčastnilo zhruba 5000 osôb, informovalo internetové vydanie denníka Népszabadság. Polícia predviedla dvoch výtržníkov, 29 ľudí legitimovala. Jeden policajt sa pri incidente extrémistov ľahšie zranil.

slovakia

left justify in out

Podľa organizátorov pochod zabezpečovalo aj 200 policajtov v civile. Okolie Andrássyho triedy polícia hermeticky uzatvorila. Kvôli podujatiu spoločenstva lesieb, gejov, bisexuálnych a transrodových osôb boli v Budapešti zavedené dnes viaceré dopravné obmedzenia.
      

Skupiny extrémistov sa snažili narušiť priebeh pochodu, poriadkové sily ich však izolovali. Kovové zábrany na Námestí hrdinov sa napokon podarilo preraziť dvom desiatkam radikálov, ktorí nadávajúc vtrhli medzi pochodujúcich. Pri incidente sa jeden policajt na hlave ľahšie zranil, odviezli ho do nemocnice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies