Na pochod Budapest Pride prišiel rekordný počet účastníkov

NETKY.SK • 6 Júl 2013, 18:48 • 2 min
Na pochod Budapest Pride prišiel rekordný počet účastníkov

Budapešť : V poradí už 18. pochod sprevádzalo päť kamiónov vyzdobených farebnými balónmi a množstvo policajtov.

slovakia

left justify in out

Pochodu homosexuálov Budapest Pride 2013 sa dnes na budapeštianskej Andrássyho triede podľa organizátorov zúčastnilo rekordných 8000 účastníkov.

V poradí už 18. pochod sprevádzalo päť kamiónov vyzdobených farebnými balónmi a množstvo policajtov, napísalo internetové vydanie maďarského denníka Népszabadság. 

Účastníci niesli viaceré transparenty, medzi nimi boli nápisy "No hates", "From Russia with love" a bolo vidno množstvo anarchistických vlajok. 

Problém v úvode zhromaždenia spôsobili mimoriadne bezpečnostné opatrenia. Kvôli skupinám ultrapravičiarov, ktoré sa pripravovali narušiť podujatie, totiž krátko popoludní upravili trasy, prípadne úplne zrušili niekoľko liniek mestskej hromadnej dopravy, čím spôsobili komplikácie pri príchode na miesto zhromaždenia pochodu - na roh Námestia hrdinov a Andrássyho triedy.

Do maďarskej metropoly priviezli účastníkov pochodu autobusy z Viedne, Debrecína a Segedína. Podporu Budapest Pride-u vyjadrilo 20 veľvyslanectiev a niekoľko maďarských demokratických opozičných politických strán. Medzi účastníkmi sa objavili viacerí opoziční politici, napríklad podpredseda Maďarskej socialistickej strany (MSZP) Gábor Simon, hovorca MSZP Zsolt Török a ďalší.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona