Na plyne pre Ukrajinu môžeme zarobiť desiatky miliónov!

NETKY.SK • 21 Marec 2014, 10:43 • 2 min
Na plyne pre Ukrajinu môžeme zarobiť desiatky miliónov!

BRATISLAVA - Ak pôjde plyn pre Ukrajincov cez Slovensko, získame desiatky miliónov eur ročne, informujú dnešné Hospodárske noviny na titulnej strane v článku s názvom "Na Ukrajine môžeme zarobiť".

slovakia

left justify in out

Dôvodom je dohoda o tzv. spätnom toku, ktorá má zabezpečiť dodávky plynu cez pološtátny podnik Eustream v spolupráci s ukrajinským partnerom, ktorým je Ukrtransgaz. "Som optimistický, že môžeme dospieť k dohode do konca apríla", vyhlásil komisár pre energetiku Gűnter Oettinger.

 

Jeho slová o obnove rokovaní potvrdil HN aj hovorca Eustreamu Vahram Chuguryan. Spätný tok plynu by sa tak medzi Slovenskom a Ukrajinou mohol spustiť už počas tejto zimy. V úvode by sme mali Ukrajincom poslať tri miliardy metrov kubických plynu, pričom ročný objem by mohol narásť až na desať miliárd, uzatvára denník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona