Na plese Hodiny deťom zaspievajú Lillie Nicole McCloud aj Marcel Palonder

NETKY.SK • 15 Február 2017, 14:34 • 2 min
Na plese Hodiny deťom zaspievajú Lillie Nicole McCloud aj Marcel Palonder

BRATISLAVA - Nadácia pre deti Slovenska vyhlásila 18. ročník Grantového programu Hodina deťom. Financie, ktoré vyzbiera počas celého roka podporia aktivity pre deti a mladých ľudí na celom Slovensku prostredníctvom rôznych organizácií.

slovakia

left justify in out

O jej podporu sa môžu uchádzať nielen mimovládne organizácie, ale aj školy či samosprávy. "Zbierka Hodiny deťom je najstaršia zbierka na Slovensku, do ktorej prispievajú ľudia z celého Slovenska, dá sa do nej prispieť rôznym spôsobom a po celý rok," uviedla dnes na tlačovej konferencii v Bratislave Dana Rušinová, správkyňa a výkonná riaditeľka Nadácie pre deti Slovenska s tým, že výťažok zo zbierky nadácia uzatvorí na konci mája a rozdelí v Grantovom programe Hodina deťom. Výzvu na podávanie žiadostí o podporu už zverejnila 7. februára.

 

"Do 20. marca si organizácie z celého Slovenska, ktoré pracujú s deťmi a mladými ľuďmi, môžu podávať žiadosti na podporu ich projektov. Z verejnej zbierky, ktorej ročník uzavrieme na konci mája, rozdelíme financie a podporíme najskvelejšie projekty zo všetkých regiónov Slovenska," podčiarkla Rušinová s tým, že o podporu sa môžu uchádzať projekty v štyroch kategóriách - dieťa a jeho radosti, dieťa a jeho starosti, dieťa a jeho škola, dieťa a jeho komunita. "Sú to projekty nielen neziskových organizácií, podporujeme aj projekty, ktoré nám dávajú samosprávy, inštitúcie vyšších územných celkov, štátne inštitúcie, cirkevné organizácie. Pre nás je dôležité, že tieto projekty pracujú s deťmi a mladými ľuďmi až do 30 rokov," dodala. Podávanie projektov, žiadostí o finančný príspevok je možné len cez online aplikáciu na www.nds.sk. Všetky informácie o grantovom programe nájdu záujemcovia TU.

 

Nadácia pre deti Slovenska oslovuje verejnosť prostredníctvom známej televíznej šou (17 rokov), verejnej zbierky v uliciach (10 rokov), ale aj Benefičného plesu Hodiny deťom, ktorý má za sebou úspešných päť ročníkov. S myšlienkou vytvoriť toto charitatívne podujatie prišla spoločnosť SpicyBrown v Trenčianskych Tepliciach v roku 2012 z potreby agentúry poďakovať svojim klientom a zároveň snahy podporiť charitatívny projekt na pomoc deťom. Benefičný účel podujatia v jeho 6. ročníku podporili spevák, hudobník a skladateľ Marcel Palonder a Simona Machovičová, choreografka a tanečníčka CreDance. "Vyzbierané finančné prostriedky od všetkých hostí plesu pôjdu priamo do verejnej zbierky Hodina deťom, aby sme čo najviac organizácií podporili v 18. ročníku," uviedla pre TASR Stella Hanzelová z Nadácie pre deti Slovenska.

 

Zahraničnou hviezdou plesu Hodiny deťom, ktorý sa uskutoční 18. februára, bude americká speváčka Lillie Nicole McCloud. Marcel Palonder patrí medzi slovenských umelcov, ktorí podporujú Hodinu deťom od začiatkov charitatívnej televíznej šou. Na benefičnom plese v Kursalone v Trenčianskych Tepliciach sa predstaví aj s tanečným sprievodom. "CreDance bude tancovať, ja budem spievať naživo s klavírom," povedal pre TASR spevák, pre ktorého je podpora Hodiny deťom umeleckou povinnosťou: "Je to spoločenská, príjemná povinnosť, každý umelec by mal mať nejakú charitatívnu činnosť vedľa svojej komerčnej činnosti, je to úplne normálna záležitosť, podporujem to odkedy som na scéne."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona