Na pláži v Južnej Karolíne našli uviaznutú kožatku veľkú

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 10:39 • 2 min
Na pláži v Južnej Karolíne našli uviaznutú kožatku veľkú

BRATISLAVA - Na odľahlej pláži na jednom z ostrovov pri pobreží amerického štátu Južná Karolína našli v sobotu uviaznutú 230-kilogramovú kožatku veľkú (Dermochelys coriacea), ktorá je najväčšou morskou korytnačkou.

slovakia

left justify in out

Piatim ochranárom trvalo štyri hodiny, kým sa im podarilo kožatku dostať z pláže do nákladného auta, ktorým ju následne prepravili do verejného akvária v Charlestone. Tam jej podali lieky na uvoľnenie čriev, nakoľko predpokladajú, že korytnačka zožrala nejaký odpad, ulitu alebo plastové vrecko, ktoré považovala za medúzu. Po ukončení liečby ju plánujú vypustiť naspäť do prírody. Ide o vôbec prvý prípad, keď v Južnej Karolíne zachránili kožatku. "Takmer tomu nemôžem uveriť. Kožatky iba málokedy uviaznu na pobreží," uviedla Kelly Thorvalson, ktorá v spomínanom akváriu vedie program na pomoc zraneným morským korytnačkám.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies