Na plážach v Phukete vyhlásili pohotovosť! Ľudí ohrozuje trojmetrový krokodíl

NETKY.SK • 30 August 2017, 13:06 • 2 min
Na plážach v Phukete vyhlásili pohotovosť! Ľudí ohrozuje trojmetrový krokodíl

BANGKOK - Na obľúbených plážach v letovisku Phuket na juhu Thajska dnes vyhlásili poplach, pretože tam vez víkend spozorovali voľne sa pohybujúceho trojmetrového krokodíla.

slovakia

left justify in out

Tlačovú agentúru DPA o tom informovali thajské úrady. "Mnoho miestnych obyvateľov hlásilo, že videli krokodíla, ale ešte sme ho nenašli," uviedol šéf Úradu pre rybolov v Phukete, Paiboon Bunlipatanon.

 

"Varovali sme miestne podniky, aby boli opatrné, a situáciu budeme pozorne sledovať," povedal šéf úradu v meste a dodal, že hlásenie o spozorovaní krokodíla je v Phukete prvým za celé roky. Phuket je letovisko obľúbené u turistov aj prisťahovalcov, nachádza sa 840 kilometrov južne od thajského hlavného mesta Bangkok.

 

Miestne médiá Phuket Gazette a Phuket News v utorok zverejnili fotografiu a video obrovského krokodíla, ktoré údajne cez víkend zhotovil dron patriaci obyvateľovi Phuketu. Krokodíla videli plávať asi 300 metrov od pobrežia pláže Bang Tao, dodal šéf Úradu pre rybolov.

 

Dnes sa napriek varovaniu nahrnulo na túto pláž okolo 50-60 turistov, tak ako zvyčajne, oznámil Paiboon. Stále nie je známe, odkiaľ krokodíl pochádza, ale je pravdepodobné, že ide o sladkovodný, a nie morský druh, povedal ešte Paiboon.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona