Na planéte sa ročne vyhodí až 1,3 miliardy ton potravín!

NETKY.SK • 25 Marec 2014, 09:56 • 2 min
Na planéte sa ročne vyhodí až 1,3 miliardy ton potravín!

BRATISLAVA - Podľa OSN sa ročne na našej planéte vyhodí až 1,3 miliardy ton potravín. Štúdia Európskej komisie potvrdila, že sa v 27 členských krajinách Únie vyhodilo takmer 90 miliónov ton potravín, upozornila Jarmila Halgašová riaditeľka Potravinárskej komory.

slovakia

left justify in out

Pritom len v Únii žije 79 miliónov ľudí na hranici chudoby, na Slovensku je to okolo 715-tisíc ľudí, informuje denník Plus Jedeň Deň. Najväčšie množstvo, až 40 percent jedla, ktoré končí v odpade vyhodia domácnosti. Nešetria ani obchody.

 

Hovorca siete hypermarketov Tomáš Ferenčák uviedol, že od roku 2012 spolupracujú so Slovenskou poľovníckou komorou a so Slobodou zvierat a potraviny zníženej kvality potom posielajú na prikrmovanie zvierat. Na charitu ide málo. "Reťazce o našu službu veľký záujem nemajú... vyjadrili sa, že pre nich je lepšie zlikvidovať tovar do odpadu, ako ho darovať", uviedol šéf Potravinovej banky Marko Urdzik.

 

O plytvaní potravinami informuje denník na štvrtej strane v článku s názvom "Tony jedla v kontajneroch!".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies