Na piešťanskom letisku pribudnú nové hangáre

NETKY.SK • 21 Október 2022, 00:45 • 2 min
Na piešťanskom letisku pribudnú nové hangáre

PIEŠŤANY - Letisko Piešťany uzatvorilo ďalšiu zmluvu na prenájom plôch vo svojom areáli. Nový investor sa zaviazal, že postaví moderné hangáre a obslužné budovy.

slovakia

left justify in out

V nich vytvorí svoju základňu vrátane administratívneho zázemia. Informoval o tom riaditeľ letiska Bohumil Klečák. "V auguste sme oznámili, že na letisko prichádzajú dve zahraničné spoločnosti, ktoré u nás budú servisovať lietadlá. Úspešne sme zavŕšili ďalšiu sériu rokovaní. S novým investorom sme sa dohodli, že na letisku postaví hangár a obslužné budovy v hodnote niekoľkých miliónov eur," uviedol riaditeľ. Pôjde podľa jeho slov o najväčšiu investíciu do infraštruktúry letiska v ostatných rokoch. Verí, že bude jasným signálom aj pre ďalších potenciálnych partnerov. "Naša prítomnosť v Piešťanoch bude trvalá. Postavíme tu nové hangáre so zázemím a zriadime si tu základňu nielen pre naše lietadlá, ale aj pre ostatných vo všeobecnom letectve," povedal konateľ spoločnosti Aircraft Management Dobroslav Chrobák. Investormi Aircraft Management sú Cirrus Aircraft CZ a BTK Group. Prvé hangáre majú byť k dispozícii budúci rok v lete. Podľa predsedu predstavenstva letiskovej spoločnosti Jána Marušinca pokračujú vo finančnom ozdravovaní letiska. "Jeho potenciál napĺňame podľa schváleného viacročného podnikateľského plánu. Vychádzame aj zo štúdie, ktorá vznikla v spolupráci rakúskych expertov s Krajskou inovačnou rozvojovou agentúrou. Práve tá odporúča intenzívny rozvoj aktivít letiska vrátane využívania všetkého jeho majetku," konštatoval. Letisko tvrdí, že má za sebou tretiu a doteraz najúspešnejšiu letnú charterovú sezónu. Medzi júnom a septembrom jeho služby využilo vyše 13.000 dovolenkárov. Z poskytnutého príspevku z rozpočtovej kapitoly ministerstva dopravy letisko tento rok kúpilo hasičské vozidlo a v zmodernizovanej príletovej hale bola nainštalovaná klimatizácia. .
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies