Na piešťanskom leletisku bude dnes poslanecký prieskum

NETKY.SK • 25 November 2016, 10:09 • 2 min
Na piešťanskom leletisku bude dnes poslanecký prieskum

TRNAVA – Na Letisku Piešťany a v sídle Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) v Trnave, ktorý je majoritným akcionárom letiskovej spoločnosti, sa dnes uskutoční poslanecký prieskum. Dôvodom je zvolanie mimoriadneho valného zhromaždenia na utorok 29. novembra, ktoré má v programe zrušenie akciovej spoločnosti likvidáciou a vymenovanie likvidátora aj so stanovením jeho odmeny.

slovakia

left justify in out

Prieskum iniciovali predseda Výboru pre verejnú správu a regionálny rozvoj Boris Kollár spolu s poslancom za hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO-NOVA) Jozefom Viskupičom. Podľa Viskupiča, ako uviedol v tomto týždni na tlačovej besede, bude majetok spoločnosti "roztrhaný na kusy", alebo dôjde k jeho privatizácii. Opoziční poslanci kritizujú TTSK za podľa nich nekompetentné vedenie spoločnosti. Proti likvidácii je aj menšinový vlastník mesto Piešťany, v meste je rozbehnutá petícia občanov s viac ako 4000 podpismi.

 

TTSK odmieta podozrenia z pripravovaného tunelovania, podľa člena predstavenstva Juraja Štaffu návrh na zrušenie likvidáciou znamená zastavenie činnosti letiska, a tým aj zamedzenie vzniku ďalších záväzkov. Zároveň to značí aj vyrovnanie doterajších záväzkov a ochranu záujmov akcionárov a veriteľov právnym spôsobom, ktorý je pod kontrolou akcionárov. Aktuálna výška dlhu letiska je okolo 1,8 milióna eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies