Na Piešťanské Čajky čaká ostrá premiéra v pohárovej Európe

NETKY.SK • 2 Júl 2015, 11:58 • 2 min
Na Piešťanské Čajky čaká ostrá premiéra v pohárovej Európe

PIEŠŤANY - Poriadne ostrá premiéra v pohárovej Európe čaká na jeseň basketbalistky slovenského vicemajstrovského tímu Piešťanské Čajky.

slovakia

left justify in out

Klub zo svetoznámeho kúpeľného mesta sa pred sobotňajším mníchovským žrebom Európskeho pohára FIBA 2015/2016 ocitol podľa očakávania v poslednom 4. koši, ale v prvej konferencii - Východnej. Piešťanky sa takmer naisto nevyhnú ceste do Ruska a Turecka. "Hrozí" im aj Bielorusko, Švédsko či Bulharsko.


"Nečakali sme, že budeme v tejto konferencii, ide však o dôsledok nízkeho počtu prihlásených klubov z východnej časti Európy - napríklad z Litvy sa nepredstaví ani jeden. Je to realita, s ktorou sa musíme vyrovnať. Dúfame, že žreb bude pre nás priaznivý najmä z hľadiska logistiky. Zo športovej stránky ideme ako nováčik zbierať skúsenosti," uviedol pre agentúru SITA výkonný riaditeľ piešťanského klubu Miloš Drgoň.


Čajky zo 4. koša majú istotu, že nebudú letieť za súperom do tureckého Edirnesporu ani švédskej Luley. Takisto nenarazia na víťaza kvalifikácie TTT Riga (Lot.) - Flying Foxes Viedeň (Rak.).

Nasadenie tímov pred žrebovaním skupinovej fázy Európskeho pohára FIBA 2015/2016:
KONFERENCIA 1 (Východná)
1. kôš: Sparta&K Moskovská oblasť, Dinamo Moskva, Čevakata Vologda (všetky Rus.), Istanbul Üniversitesi (Tur.)
2. kôš: Besiktas Istanbul (Tur.), Dunav 8806 Ruse (Bul.), Udominate Basket Umeaa (Švéd., v kádri Klaudia Lukačovičová), Basketbol'nyj klub Cmoki Minsk (Biel.)
3. kôš: Ordu Sportif Faaliyetler, Adana ASKI (obe Tur.), Jenisej Krasnojarsk, Energia Ivanovo (obe Rus.)
4. kôš: Edirne Belediye Edirnespor (Tur.), Piešťanské Čajky (SR), Lulea Basket (Švéd.), víťaz kvalifikácie TTT Riga (Lot.) - Flying Foxes Viedeň (Rak.)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies