Na päťmesačné väzenie odsúdili muža, ktorý hajloval

NETKY.SK • 15 September 2018, 07:27 • 2 min
Na päťmesačné väzenie odsúdili muža, ktorý hajloval

BERLÍN - Päťmesačné väzenie vymeral v piatok súd v meste Chemnitz 34-ročnému mužovi, ktorý hajloval počas tamojšej augustovej demonštrácie pravicových extrémistov. Informovala o tom v piatok večer na svojej webstránke spravodajská stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Podľa súdu tento občan Chemnitzu, ktorý bol v minulosti usvedčený z viacerých deliktov, počas demonštrácie z 27. augusta hajloval viackrát.

 

Ide už o druhý verdikt, ktorý padol v súvislosti s hajlovaním v Chemnitzi. Tamojší súd totiž ešte vo štvrtok odsúdil na podmienečný osemmesačný trest 33-ročného muža, rovnako občana Chemnitzu, ktorý počas protestu tiež hajloval aj napadol policajta. Súd mu zároveň nariadil zaplatiť pokutu vo výške 2000 eur.

 

Muž, ktorého odsúdili v piatok, podmienečný trest dostať nemohol, keďže v minulosti bol už usvedčený, a to okrem iného za i násilný čin, priblížila BBC.

 

Masové nepokoje a protesty v saskom Chemnitzi nasledovali koncom augusta - krátko po zabití 35-ročného Nemca s kubánskymi koreňmi, z ktorého sú podozriví utečenci z krajín Blízkeho a Stredného východu.

 

Používanie nacistických symbolov, akými sú napríklad hajlovanie či svastika, odporuje nemeckej ústave. Výnimka platí len pre symboly, ktoré sú používané na vzdelávacie účely, približuje agentúra DPA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies