Na parlamentnej konferencii vystúpi Fico, Kaliňák aj Šefčovič

NETKY.SK • 13 November 2016, 09:52 • 2 min
Na parlamentnej konferencii vystúpi Fico, Kaliňák aj Šefčovič

BRATISLAVA - Súčasný stav slovenského predsedníctva v Rade EÚ, transatlantické obchodné a investičné partnerstvo (TTIP), jeho výzvy aj riziká, či zabezpečenie vonkajších hraníc členských štátov EÚ v kontexte nepravidelnej migrácie budú témami Konferencie parlamentných výborov pre záležitosti Únie parlamentov členských štátov EÚ (COSAC), ktorá oficiálne začína dnes a potrvá do utorka 15. novembra.

slovakia

left justify in out

„Toto podujatie parlamentnej dimenzie je jedno z najvýznamnejších podujatí, ktoré Národná rada SR organizuje počas predsedníctva v Rade Európskej únie. Národná rada SR tak privíta vyše 260 účastníkov jednotlivých delegácií,“ uvádza NR SR v tlačovej správe.


V pondelok bude premiér Robert Fico hovoriť o súčasnom stave nášho predsedníctva v Rade EÚ. Po ňom, v ďalšej diskusii budú predstavitelia parlamentov členských krajín EÚ spolu s hlavným rečníkom Fransom Timmermansom, prvým podpredsedom Európskej komisie, diskutovať o posilňovaní úloh národných parlamentov. V pondelok budú rečníci diskutovať o transatlantickom obchodnom a investičnom partnerstve. Hlavnými rečníkmi budú Susan George, politická a sociálna vedkyňa a predsedníčka predstavenstva Transnational Institute a Hiddo Houben, zástupca hlavného negociátora zmluvy TTIP za EÚ. Túto diskusiu bude moderovať Brigita Schmögnerová, bývalá výkonná tajomníčka Európskej hospodárskej komisie OSN a bývalá ministerka financií Slovenskej republiky.


V utorok 15. novembra sa uskutoční aj panelová diskusia na tému „Rok výsledkov“ Energetickej Únie, kde bude hlavným rečníkom Maroš Šefčovič, podpredseda Európskej komisie pre Energetickú Úniu. Diskusiu odmoderuje Zuzana Gabrižová, šéfredaktorka portálu Euractiv.sk.


Minister vnútra Robert Kaliňák povedie diskusiu o zabezpečení vonkajších hraníc členských štátov EÚ v súvislosti s migráciou. Spolu s ním budú diskutovať predstavitelia maďarského parlamentu a talianskeho senátu.

 

Podpredsedníčka Výboru NR SR pre európske záležitosti Katarína Cséfalvayová bude moderátorkou diskusie.
Diskusie podujatia budú tlmočené do všetkých jazykov jednotlivých štátov EÚ. Na jednom mieste sa stretne takmer 50 tlmočníkov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies